روش های تکراری روی معادلات سهموی کناره ای
پایان نامه
- وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه علوم پایه دامغان - دانشکده ریاضی و کامپیوتر
- نویسنده عباس هادی پور
- استاد راهنما رضا پورقلی سید امین اصفهانی
- تعداد صفحات: ۱۵ صفحه ی اول
- سال انتشار 1391
چکیده
اگر پیشینه دمایی در سطح یک جسم معلوم باشد، در این صورت توزیع دمایی را در کل جسم میmbox{}توان محاسبه کرد. چنین مسالهmbox{}ای در اصطلاح یک مساله مستقیمltrfootnote{direct problem} نامیده میmbox{}شود. اما در بسیاری از موارد نیاز داریم که پیشینه دمایی سطح جسم را از روی دمای اندازهmbox{}گیری شده در یک یا چند نقطه درون جسم تعیین کنیم؛ در این صورت این یک مساله معکوسltrfootnote{inverse problem} خواهد بود. به خصوص در طول چند دهه گذشته حالت خاص تقریب زدن شرایط سطحی با استفاده از اندازهmbox{}گیریmbox{}های داخلی به عنوان مساله هدایت حرارتی معکوسltrfootnote{inverse heat conduction problem (ihcp)} شناخته شده است. مسایل معکوس متعددی وجود دارند، اما تنها این مساله خاص به این صورت نامگذاری شده است و در واقع موضوع اصلی این نوشتار نیز هست. جواب دادن به مساله هدایت حرارتی معکوس به صورت آنالیزی بسیار سختmbox{}تر از مساله مستقیم است. اما مساله مستقیم موانع دست و پاگیر آزمایشگاهی بسیاری را برای اندازهmbox{}گیری و مهیا کردن شرایط محیطی فراهم میmbox{}آورد. از آن جمله اینکه موقعیت فیزیکی سطح جسم برای نصب سنسور حرارتی، یا به عبارتی ترموکوپل، مناسب نیست، به این معنی که، دقت اندارهmbox{}گیریmbox{}های انجام شده توسط سنسور در سطح جسم، بسیار پایین است و محاسبات را به شدت نامطمئن میmbox{}کند. زیرا شرایط محیطی در اطراف سطح جسم بر این اندازهmbox{}گیریmbox{}ها تاثیر خواهد گذاشت. لذا بهتر است که پیشینه دمایی را با دقت بالا، در مکانی داخل جسم یا بر روی سطحی که عایقmbox{}کاری شده، اندازه بگیریم. بنابراین ما ناچاریم که بین اندازهmbox{}گیری نادقیق یا یک مساله سختmbox{}تر از نظر آنالیزی یکی را انتخاب کنیم. یک جواب دقیق برای مساله معکوس مهار شده، میmbox{}تواند تاثیر هر دوی این اشکالات را با هم کم کند. مساله هدایت گرمایی معکوس را به این صورت تعریف میmbox{}کنیم: ihcp عبارت است از، تقریب پیشینه دمایی سطحی یک جسم رسانای حرارتی، که پیشینه دمایی یک یا چند نقطه درون آن اندازهmbox{}گیری شده است.
منابع مشابه
روش های تکراری مرتبه سوم و چهارم مستقل از مشتق برای یافتن ریشه های تکراری معادلات غیر خطی
در این مقاله، دو خانواده جدید از روشهای مرتبه سوم و چهارم برای یافتن ریشههای چندگانه از معادلات غیرخطی معرفی میگردد. هریک از آنها نیاز به برآورد تابع و دوتا از مشتقات مرتبه اولشان در تکرار دارد. چند مثال عددی جهت نشاندادن روش مذکور آورده شدهاست.
متن کاملروش های تکراری برای حل معادلات ماتریسی
در سال 2005 پنگ وهمکاران یک روش تکراری برای یافتن جواب متقارن از معادله ماتریسی axb=c ارائه داده اند. هانگ و همکاران نیز یک روش تکراری جدید برای حل معادلات ماتریسی خطی axb=c برای ماتریس پادمتقارن x ارائه کرده اند. در سال 2008 دهقان و حجاریان شرایط لازم وکافی برای قابل حل بودن معادلات ماتریسی a_1xb_1=d1,a_1x=c_1,xb_2=c_2وa_1x=c_1,xb_2=c_2,a_3x=c_3,xb_4=c_4روی ماتریس بازتابی یا غیر بازتابی x پیشن...
15 صفحه اولمنابع من
با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید
ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده{@ msg_add @}
نوع سند: پایان نامه
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه علوم پایه دامغان - دانشکده ریاضی و کامپیوتر
کلمات کلیدی
میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com
copyright © 2015-2023